Kind 11 Aug 2020

Herbruikbare waterballonnen maak je zo – voor een watergevecht zonder schuldgevoel

Zin in een watergevecht? Met deze herbruikbare waterballonnen ga je voor een watergevecht zonder schuldgevoel.

Groen genieten met deze herbruikbare waterballonnen

Een paar jaar geleden gingen we met z’n allen nog massaal los op de snelle waterballonvuller. We konden tot wel honderd ballonnetjes in één keer vullen, en je hoefde ze zelfs niet eens dicht te knopen – dat ging vanzelf.

Maar we zijn inmiddels wakker geschud. We beseffen dat we écht iets moeten doen aan het milieu, willen we nog wat jaartjes kunnen genieten van onze aarde. Gelukkig kun je ook waterpret hebben met deze herbruikbare waterballonnen. Ze zijn duurzaam, herbruikbaar, leuk, en maken je nèt zo nat! Succes gegarandeerd! 

Optie 1: Gehaakte waterballonnen

De stoffen waterballonnen kun je heel makkelijk zelf maken als je een beetje van fröbelen houdt. Deze gehaakte waterballonnen zijn herbruikbaar, en gemaakt van een speciaal garen dat water opneemt, net als een spons.

Koop garen van een mix van katoen en polyester, of alleen van polyester. Kies voor leuke kleurtjes en haken maar. Elk team z’n eigen kleur!

View this post on Instagram

OMG 😱 Finally an alternative to the water balloons that plague our environment most summers! I’ve just ordered some of these from Etsy for my kids birthdays but if you’re handy on a crochet hook you could make some up so easily! A sideline gig for you crafty people out there maybe… I would definitely buy more for gifts if someone local made them! 🤗🌈🌏💚________________________________________________________ #waterfun #waterballoons #goodcleanfun #environment #greenkids #noplasticwaste #reusable #crafty #supportlocal #crochet #childsplay #love #ideas #birthdayboys #consciousconsumer #votewithyourdollar #etsy @etsy #plasticfreehinchinbrook

A post shared by Verde (@verdelifeware) on

Ook leuk: Een onvergetelijke zomer met deze checklist!

Optie 2: Waterballonnen maken met een spons

Een andere manier om waterballonnen te maken is door (plantaardige) sponzen in strookjes te knippen. Deze bind je daarna bij elkaar met een touwtje. Deze sponzen zijn net zo zacht als de gehaakte ballen, en ‘splashen’ ook lekker.

Ze worden wel wat sneller vies bij het gebruik, maar het is wel minder voorbereidingswerk. In 10 minuten heb je al een paar sponzen gemaak. 

Plantaardige sponzen zijn beter voor het milieu, maar wel harder. Op de foto hieronder zie je waterballonnen van synthetische sponzen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Looking for some #familyfun? How about this easy #DIY reusable sponge #waterballoon activity? (link in bio) #ottawakids #kidsottawa #momresource #findyourfamilyfun #getoutside #playoutside #familyfun #yow #momblogger

Een bericht gedeeld door Sara Lynne Levine (@macaronisll) op

Optie 3: Kant-en-klaar kopen

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je de herbruikbare waterballonnen ook gewoon kopen. Op Etsy zijn er verschillende soorten gehaakte waterballonnen te vinden, of misschien is er wel iemand in jouw buurt die jou een handje wil helpen.

Ook de ouderwetse ‘splash’ balletjes doen het goed als duurzame waterballonnen. Ze zijn makkelijk in gebruik, maar wel iets harder dan de gehaakte- of sponsversie. Ze zijn te koop in de speelgoedwinkel of op Bol.

We kwamen ook nog deze herbruikbare waterballonnen tegen. Ze zien er goed uit, maar we hebben ze zelf niet getest en er zijn ook nog geen reviews.

Voor welke duurzame waterballon ga jij?