Baby 11 Mar 2121

Zeg deze dingen nooit tegen een thuisblijfmoeder

Het werk van een thuisblijfmoeder kan op sommige dagen een ondankbare taak zijn. Je bent de hele dag in de weer, en aan het einde van de dag is je huis nog steeds een bende, heb je niet gedoucht en ben je doodop.

En boven op al je harde werk geven mensen je soms van die vreemde complimenten en bijzondere opmerkingen die stiekem best pijn doen. Laten we de wereld wat mooier maken en deze dingen nooit meer zeggen.

 

In dit artikel:

1. Wat geweldig dat je partner genoeg verdient zodat jij thuis kunt blijven

Uhmm. Misschien was het geen keuze. Misschien is het niet het inkomen wat de thuisblijfmoeder besloot thuis te blijven. Misschien is de thuisblijfmoeder wel ongewenst een thuisblijfmoeder? Of misschien verdient de partner helemaal niet zoveel? Wat de reden ook is, het is haar gezin, haar geld en het zijn haar zaken. Geef er geen commentaar op.

2. Ik zou nooit thuisblijfmoeder kunnen zijn, ik heb een uitdaging nodig.

Wat bedoelen mensen hier precies mee? Thuisblijfmoeder zijn, is een gigantische uitdaging. Zal ze vandaag voor de lunch kunnen douchen of niet? Hoe krijgt ze haar peuter in slaap, laat ze de hond uit en kookt ze het avondeten, allemaal terwijl de jongste de woonkamer sloopt? Een gemiddelde dag van een thuisblijfmoeder zit bomvol uitdagingen waar menig werkende een puntje aan kan zuigen.

3. Vind je het niet gek om je partners geld uit te geven?

Voelt haar partner zich ongemakkelijk als hij zich afdroogt met de handdoeken die ze heeft gewassen, gedroogd en gevouwen? Voelen haar kinderen zich opgelaten omdat ze het eten opeten dat ze heeft gekookt? Nee toch? Wie zei dat het geld van haar partner is en niet het gezin? Beide dragen hun eigen stukje bij aan het huishouden. De één financieel, de ander door het gezin runnende te houden.

4. Ik zou ook graag thuisblijfmoeder willen zijn

Het gras lijkt groener aan de andere kant maar thuisblijfmoeder is geen vakantie. Thuisblijfmoeders lopen misschien de hele dag in hun thuispak, kunnen koffie drinken wanneer ze willen en hoeven hun haar niet te doen, maar het is verre van een vakantie. Waar een werknemer gegarandeerd een pauze en dus moment van rust heeft, vakantiedagen kan opnemen en ongestoord kan eten, is het leven van een thuisblijfmoeder een stuk stressvoller.

5. Vind je het niet zonde van je studie?

Nee, een thuisblijfmoeder zou nooit spijt moeten hebben van haar studie. Misschien gebruikt ze de studie niet tijdens haar dagelijks werkzaamheden, maar het heeft haar wel geholpen om te groeien tot de persoon die ze is. En misschien zal ze haar studie ooit gebruiken voor een andere baan, maar niemand pakt het deze kennis van haar af.