Lifestyle 19 Sep 2020

Waarom Pippi Langkous na al die jaren nog steeds de beste is

Dit jaar wordt Pippi Langkous 75. Het boek én de serie zijn nog steeds ongekend populair. Wij zijn ook fan en wel om deze 4 redenen.

Pippi Langkous schudde Zweden op

Pippi Langkous schudde in de jaren 40 van de vorige eeuw heel Zweden op. Het boek van Astrid Lindgren werd een bestseller. Pippi was nieuw en cool, maar ze werd ook bestempeld als luidruchtig, onbeleefd en niet grappig. Dat maakte de  echte fans niets uit. Binnen no-time name Pippi de hele wereld over. Kinderen én volwassenen waren fan.

Wat is het geheim van Pippi? En waarom is ze na 75 jaar nog steeds hot? Dit zijn de 4 redenen waarom wij fan zijn.

1. Pippi houdt van de natuur

We dromen nog steeds weg bij die prachtige zomerdagen waar Pippi, Tommy en Annika heerlijk in het gras lagen en ranja dronken. In de televisieserie zie je elke aflevering prachtige shots van lieve diertjes, zwiepende bomen, de blauwe lucht of andere rustgevende natuurlijke taferelen. We love it. 

2. Pippi Langkous is stoer en sterk

Pippi Langkous is stoer maar heeft tegelijkertijd een klein hartje. Ze is niet extreem onbeleefd, schreeuwt niet en hoewel ze echt wel ondeugend is en van kattenkwaad houdt, heeft ze een hart van goud en heeft ze vooral heel veel plezier in het leven.

Ze is positief en ziet overal iets moois, goeds of grappigs in. En hiermee is ze een rolmodel voor veel kinderen, maar ook voor volwassenen. Pippi is een perfect balans tussen ongehoorzaam en lief, verantwoordelijk en avontuurlijk, stoer en zacht. En speciaal voor het Pippi Langkous jubileum is er een speciale editie uitgebracht voor de echte liefhebbers. Leuk om een keer voor te lezen!

Ook leuk: Leerzame herfstactiviteiten voor de kille dagen

3. Geluk was heel gewoon

Op een paar vechtpartijen na – met de dieven en jongens uit het dorp – is de serie Pippi Langkous heel vredig. Er gebeurt weinig hartbrekends, en geluk leek toen heel gewoon. Pippi, Tommy en Annika verzonnen altijd wel iets leuks om te doen, hadden het gezellig met elkaar en genoten van heerlijke zomerdagen.

Zelfs op de treurige momenten is er positiviteit te vinden. Pippi, Tommy en Annika genieten van het leven, en namen altijd de tijd om even stil te staan bij de bijzondere dingen in het leven – hoe klein ze ook leken. 

4. Er gebeurde geen bizarre gekke dingen

De meeste series van nu zitten vol met transformaties, futuristische scenes en andere gekkigheid. Pippi Langkous was, eerlijk toegegeven, geen échte realistische serie – in een luchtballon naar Taka Tuka Land gaan is niet heel haalbaar – , maar toch kon zo’n 90% van het verhaal echt gebeuren. En juist dat herkenbare geluk en plezier is wat blijft zorgen voor die aantrekkingskracht.

Wat zijn jouw favorieten momenten van Pippi Langkous?