Baby 11 Feb 2020

Deze prachtige borstvoedingsfoto – de brelfie – maak je makkelijk zelf!

Het woord selfie is inmiddels meer dan ingeburgerd, maar heb je al gehoord van de brelfie? De brelfie is een selfie, maar dan van jou en je kind, terwijl je borstvoeding geeft. Mooi voor later, en ook nog eens taboedoorbrekend als je de foto online deelt.

Moeders die into de brelfie zijn, kennen de app PicsArt voor de mooiste brelfie misschien al, maar voor de mama’s die nog geen ‘tree of life brelfie’ hebben gemaakt – wacht niet langer, deze foto prachtige foto wil je namelijk écht hebben.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Solcito (@solcitofijo) el

De #brelfie is geen nieuw fenomeen, maar dit bijzondere filter brengt de borstvoedingsselfie naar een heel nieuw level. Dit kunstachtige filter maakt van jouw foto namelijk een waar kunstwerk. Ook is het kunstwerkje ook nog eens helemaal Instagram- en Facebookproof, want alle details zijn vrijwel onherkenbaar.

Fijn, want hoe inspirerend de dappere vrouwen op de social media ook zijn, voor veel vrouwen is het delen van een borstvoedingsfoto nog net iets té intiem. Maar als het toch lonkt om een foto van jou en je kindje te delen, is deze Tree of Life brelfie een perfecte tussenoplossing.

Met de PicsArt app wordt jouwe brelfie één van de perfectste foto’s ooit. Naast het maken van een brelfie, kun je dit speciale filter ook gebruiken om die prachtige zwangere buik te pimpen, of de foto van het voedingsmoment met fles artistiek aan te kleden.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Jenny Lewis (@jennyrlewis) el

Zo maak je jouw brelfie:

  1. Download de PicsArt-app in de App Store of Playstore en maak een account aan.
  2. Ga voor de 7-day-free-trial.
  3. Upload jouw brelfie via het plus-icoon.
  4. Ga naar Effects, en kies een mooi filter
  5. Klik op OK.
  6. Ga naar Sticker en zoek Tree of Life.
  7. Kies de boom die je het mooist vindt, wijzig het formaat en plaats hem goed in de foto. Voor het beste resultaat plaats je de boom óver je borst, en ín de mond van jouw baby.
  8. Pas, indien nodig, de doorzichtigheid – opacity – van de boom aan.
  9. Klaar!

Ook interessant: Hoe schattig! Baby geeft mama patatjes tijdens borstvoeden

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Bonding with Baby (@breastfeeding_treeoflife) el

Wat is de tree of life?

In de mythologie en folklore staat de tree of life, de levensboom, voor vruchtbaarheid en de spirituele verbinding tussen alle levende wezens.

Het is dan ook niet zo gek dat de tree of life het symbool is geworden van het normaliseren van borstvoeding. Veel moeders die hun Tree of Life-foto hebben gedeeld, vertellen hiermee hun eigen verhalen en beschrijven de problemen die ze soms bij het voeden ondervinden. Superinspirerend!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Bre (@shortybrina93) el