Relatie & Seks 25 Oct 2020

Sneller zwanger door de menstruatiecup?

Kun je sneller zwanger worden met de menstruatiecup? De menstruatiecup is inmiddels niet meer weg te denken en steeds meer vrouwen kiezen ervoor. Maar het lijkt er op dat de menstruatiecup nog een extra voordeel heeft: je kunt er sneller zwanger van worden. Hoe zit dat?

In dit artikel:

Nieuwe methode om sneller zwanger te worden?

Als je hebt besloten dat het tijd is om voor een kind te gaan, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk raak is. Daarom zoeken veel mensen manieren om sneller zwanger te worden. Je benen in de lucht steken na de seks of goede vetten eten, zijn bekende methodes, maar de meest trendy truc van dit moment is het gebruik van de mensturatiecup.

De menstruatiecup: Beter voor het milieu en een online hype

Het alternatief voor de tampon is niet alleen goed voor een beter milieu. Maar vrouwen wereldwijd gebruiken de mensturatiecup tegenwoordig ook als manier om sneller zwanger te worden. Op het internet gaan de geruchten rond, en velen zweren erbij. En eigenlijk klinkt het heel logisch. Als je de menstruatiecup inbrengt na de seks, blijft het sperma zitten, en is er een grotere kans dat je het sperma bij het eitje komt. 

Ook interessant: Vrouwen worden ook opgewonden van seksuele prikkels 

Met de cup kan het sperma kan maar één kant op

Dr. Ross, expert in gezondheid voor vrouwen, en auteur van She-ology: The Definitive Guide to Women’s Intimate Health. Period. vertelt: Het apparaat kan je inspanningen om zwanger te worden mogelijk ondersteunen. “In elke zaadlozing zwemmen miljoenen spermacellen rond. Een menstruatiecup vol sperma zorgt ervoor dat het sperma zich slechts in één richting beweegt en dat is in de richting van het ei. Gezond sperma leeft drie dagen. “Hoe langer het sperma rond de baarmoederhals en de ingang van de baarmoeder hangt, hoe groter de kans dat het bij het zwemmen in de eileider het ei bevrucht.”

Niet langer dan 12 uur inhouden

Aangezien er geen richtlijnen zijn voor het gebruik van een menstruatiecup om het zwanger worden te versnellen, stelt ze voor om de cup te laten zitten zolang het veilig kan. De meeste cups melden in de bijsluiter dan het maximaal 12 uur mag blijven zitten.

Ook leuk: De mooiste momenten van het eerste jaar!

Het proberen waard, toch?

Of de cup daadwerkelijk verantwoordelijk is voor een zwangerschap moet nog worden bewezen. Het lijkt zeker de moeite van het proberen waard!

Dit zijn een paar van de bekendste merken menstruatiecups. Lees vooral de reviews en bekijk de verschillende maten voordat je er eentje koopt.