Categories: Lifestyle

De lekkerste kokosijsjes maak je zelf!

Wie houdt er nu niet van kokos? Of beter nog, kokosijsjes! Deze vrolijke Venezolaanse ijsjes maak je helemaal zelf. Extra leuk: ze zijn nog eens gezond ook. Om je vingers bij af te likken!

In dit artikel:

Venezolaanse kokosijsjes maak je zelf

Deze Venezolaanse kokosijsjes maak je heel makkelijk zelf. Het is echt niet moeilijk. Je kunt ze zo gezond maken als je zelf wilt, want de suiker is optioneel en kun je vervangen door een zoetstof.

Het is belangrijk dat je een goede kokosnoot hebt. Deze herken je aan het vruchtwater. Hoor je het water in de kokosnoot klotsen als je hem schudt? Dan is hij goed. En als het vruchtvlees nog mooi wit is, heb je een perfecte kokosnoot.

Ook leuk: De mooiste zomertaarten met eetbare bloemen 

Ingrediënten voor de kokosijsjes

    • 1 kokosnoot
    • 1 liter (plantaardige) melk
    • 50 gram melkpoeder (geen koffiemelkpoeder)
    • 400-500 gram gecondenseerde melk
    • Suiker naar smaak (let op, de zoetheid wordt door het invriezen een stuk minder, dus gebruik meer suiker dan je denkt nodig te hebben)
    • Ijsvormpjes (je kunt ook de kokosnootschil gebruiken voor een extra leuk effect)

Wij gebruikten deze ijsvormpjes:

Zo maak je deze kokosijsjes:

Voorbereiding:

De kokosnoot kun je makkelijk openbreken door hem in een doek te wikkelen, en kapot te slaan met een hamer of hem op de grond te gooien. Let op dat je jezelf geen pijn doet: de stukken van de schil kunnen scherp zijn.

Haal het kokoswater er eerst even uit door de zachtste van de drie gaatjes in de kokosnoot te perforeren (er is altijd een zacht gaatje, probeer maar). Dit kokoswater kun je opdrinken.

Haal het vruchtvlees uit de kokosnoot. Dit doe je door een mes tussen de schil en het vruchtvlees te zetten, en het los te wikken.

Maak het vruchtvlees schoon, door het bruine velletje eraf te raspen. Deze kun je eventueel laten zitten als je er geen zin in hebt.

Stap 1:

Gooi de helft van de kokosnoot in de blender tot het heel fijn is geraspt. Meng dit met 1 liter melk en de melkpoeder. Mix het geheel tot een heel gladde massa.

Stap 2:

Rasp de andere helft van de kokosnoot. Je kunt zelf kiezen of je fijne stukjes kokos, of wat grovere stukjes kokos in je ijsjes wilt.

Stap 3:

Pak en kom en meng de rasp, het vloeibare kokosmengsel van stap 1, de gecondenseerde melk, en de suiker bij de rasp toe. Meng het geheel goed, en schenk het in de vormpjes.

Zet de ijsjes minimaal 8 uur in de vriezer en smullen maar!

Sherita Jager

Recent Posts

Buiten borstvoeding geven? Appeltje-eitje met deze tips

Iedereen die in de winter een baby krijgt, weet dat er uitdagingen zijn waar andere…

3 years ago

Zeg deze dingen nooit tegen een thuisblijfmoeder

Het werk van een thuisblijfmoeder kan op sommige dagen een ondankbare taak zijn. Je bent…

3 years ago

5 alternatieven voor de standaard menstruatieproducten

Alternatieven voor de standaard menstruatieproducten? Ze bestaan! Het is weer de tijd van de maand.…

3 years ago

Flesvoeden op verzoek? Het kan!

Op verzoek voeden is iets wat je vaak alleen hoort als het over borstvoeding gaat,…

3 years ago

Maak een memory jar en vergeet nooit meer de mooiste familieherinneringen

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent een jaar met veel nieuwe, spannende…

3 years ago

Een minimalistische uitzet voor jouw baby

Ben je zwanger en wil je ruimte maken? Vergeet de traditionele uitzetlijst en kijk kritisch…

3 years ago