Mind & Selfcare 15 May 2020

Deze mama beviel van een drieling – zo ziet dat eruit

Veel vrouwen hebben moeite met hun post-bevallingslichaam. Niet zo gek, want na negen maanden groeien is je buik ineens heel anders dan vóór de zwangerschap. Sommige vrouwen schamen zich zelfs voor hun buik. Helemaal niet nodig! Deze stoere mama laat zien dat het iets is waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de triplets_of_copenhagen (@triplets_of_copenhagen) el

Zwanger van een drieling

Maria Nordø Jørstad ging een tijd geleden viraal met haar gigantische buik. Niet zo gek, want ze was namelijk zwanger van een drieling. Maria en Anders ontmoeten elkaar een paar jaar geleden op Tinder. Twee jaar later werd hun eerste kind Mikael geboren.

De zwangerschap van de drieling was spontaan, iets dat maar heel zelden gebeurd. Extra bijzonder dus.

Foto’s en video’s van haar enorme buik die ze op haar Instagram-account deelde, zorgde voor veel bewondering en gingen al snel viraal en werd Maria binnen no-time een echte Instamom. De realistische kant van een zwangerschap, niet altijd even glamoureus, zorgde voor velen volgers.

In september 2018 beviel Maria van drie prachtige baby’s. Iben, Filip en Agnes zijn gezond, en Maria blijft haar leven delen op de sociale media. Met haar instagramaccount weet ze bijna driehonderdduizend volgers te inspireren.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de triplets_of_copenhagen (@triplets_of_copenhagen) el

Een korset, littekens en hangende buik

“Het begon met dat ik deze reis voor mijn familie en vrienden wilde vastleggen, vooral omdat ik in een ander land woon, maar ook omdat drielingen zo zeldzaam zijn, ik dacht dat mensen het interessant zouden vinden,” vertelt Maria op Instagram. “Dus ik wilde dat het een soort mini-blog was waarin ik schreef over zowel de ups als de downs.”

Een week na de soepele bevalling, merkt Maria dat het krimpen van de buik niet zo vlot gaat. “Ik heb nu een heel raar uitziende hangende buik, die nog steeds behoorlijk zwaar is. Mijn baarmoeder is nog niet terug gekrompen. Omdat mijn buik zo lang gespannen was, duurt het langer dan normaal. Ik krijg zo snel mogelijk een buikband, want het is best vervelend en de hangende buik doet pijn op het litteken van mijn keizersnede. Ik ben echt ongeduldig en wil mijn lichaam snel terug!”

12 weken na de bevalling

Eind december, zo’n 12 weken na de bevalling laat Maria zien dat het nog steeds langzaam gaat met het herstel van haar lichaam. Ze vertelt: “Het is een tijdje geleden sinds mijn laatste post partum foto en dat is omdat ik voel dat de voortgang zo traag gaat. Ik heb mijn ademhalingsoefeningen elke dag gedaan (of beter gezegd: ‘s nachts, omdat ik ze meestal uitvoer na de nachtvoeding om 3 uur ‘s nachts) en er is mij verteld dat ik nog niets fysiek zwaar mag doen.

Ik heb ook mijn buikband / korset 4-5 dagen per week om, 1-5 uur per keer. De laatste paar weken is mijn buik eindelijk iets zichtbaarder geslonken, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Tijdens mijn 8 weken post partum medische controle kwam mijn arts erachter dat ik een hernia* (vanwege mijn Rectus-diastase) heb, dus ik zal een operatie nodig hebben.

Eind februari na een afspraak in het ziekenhuis, zal ik meer weten. Ik weet niet helemaal hoe ik denk over een operatie, de hele buik situatie is een beetje vermoeiend. Gelukkig kan ik sommige van mijn normale broeken weer aan, dus dat is een begin.”

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de triplets_of_copenhagen (@triplets_of_copenhagen) el