Kind 16 Jul 2020

Geweldige gender reveal voor non-binary tiener

Een gender reveal 17 jaar na de geboorte? Fotograaf en moeder Gwaltney, organiseerde een geweldige gender reveal voor de coming-out van haar non-binary tienerzoon. Is dit niet de beste gender reveal ooit?!

Met deze fotoshoot liet de Amerikaanse Gwaltney aan haar vrienden en familie weten dat ze het 17 jaar geleden fout had. Hun, wat ze toen dacht dochter, is vandaag de dag namelijk een geweldige 17-jarige non-binary zoon. Een paar maanden geleden vertelde zoon Grey zijn moeder en stiefvader over zijn coming-out, en een paar dagen geleden was het dan eindelijk tijd voor een feestje.

In dit artikel:

Van gender reveal naar een nog grotere verrassing

Het lijkt een typische gender reveal: Een verliefd koppel, een dikke buik, blauwe en roze ballonnen en natuurlijk een grote taart met een vraagteken erop.

Maar de focus verschuift al snel naar de doos achter hun. Die is wel erg groot voor een paar ballonnen. En ineens springt er uit deze doos een vrolijke jongen en dan zien we het: Dit is geen standaard gender reveal maar een gender reveal van een 17-jarige tiener, die zich klaar maakt om zich voor te-stellen aan de wereld!

Dit is Grey, een 17-jarige non-binary trans-masculine jongen. Welkom!

Toch maar geen dochter

In een Facebookpost vertelt Gwaltney over de shoot: “We wilden duidelijk maken dat we het 17 jaar geleden fout hadden, toen we de wereld vertelden dat we een meisje kregen. We stellen jullie graag voor aan onze ZOON, Grey.”

Klaar voor deel 2 van z’n leven: welkom Grey

Gray vertelde zijn moeder en stiefvader Brandon een paar maanden geleden over zijn coming-out. Nu was het tijd om het aan de rest te vertellen, maar hoe? Om de coming-out wat minder spannend te maken, stelden zijn ouders voor om een gender reveal-party te houden. Wat een geweldig idee.

“Focus niet te veel op het geslacht van de baby”

“Voordat je baby wordt geboren, is het geslacht een van de weinige dingen die je van ze weet – maar er te veel op focussen kan begrenzend werken”, schrijft Gwaltney in haar post. “Soms distantieert het kind zich van wie het is (met het lichaam waarin ze geboren zijn), soms groeit een kind op als een heel ander persoon. Als je geluk hebt vertellen ze dit je, hoe eng of ontmoedigend dat ook kan zijn.”

Gwaltneys tip is dan ook om je als aanstaande ouder niet te veel te focussen op het geslacht van je ongeboren kind.

Je kind is de beste versie van zichzelf

Inmiddels gaat deze gender reveal viraal. “Ik heb veel berichten ontvangen van transgenders”, vertelt ze aan HuffPost. “En Gray is blij dat zoveel trans- en LGBTQ+jongeren en anderen het zien.”

Toch is het coming-out-proces nog steeds moeilijk. Een paar van Greys vrienden willen niet meer met hem omgaan, en dat was zwaar. Gelukkig heeft hij wel de steun van zijn geweldige familie.

Aan andere ouders van trans- en non-binary kinderen vertelt Gwaltney: “Je verliest geen dochter of zoon, ze worden gewoon de beste versie van zichzelf.” Love it!