Kind 05 Oct 2020

Deze moeder geeft onrealistische barbies een tweede leven

Erger je je ook wel eens aan die onrealistische barbies? Je bent niet de enige. Sonia Singh uit Australië besloot er iets aan te doen en geeft afgedankte barbiepoppen een tweede leven.

 

Van wilde pop tot lief meisje

Nadat de Australische Sonia haar baan kwijtraakte, begon ze met een opmerkelijke hobby. Sonia Singh recyclet, repareert en upcycled vergeten en weggegooide barbiepoppen. Inmiddels heeft ze een complete business met haar gerestylede barbiepoppen. Het opvallendste is dat ze de barbiepoppen een compleet nieuwe look geeft.

Van extreme barbiepoppen met een look waar je u tegen zegt, maakt zij normale meisjes. “Ik besloot om de gezichten van de poppen te restylen door de make-up van de poppen te verwijderen, en ze opnieuw te schilderen. Ik geef de poppen een make-under en een down-to-earth stijl.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonia Singh Tree Change Dolls (@treechangedolls) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonia Singh Tree Change Dolls (@treechangedolls) op

Ook interessant: Met deze seksistische uitspraken moeten we nu stoppen

Onrealistische barbies zijn een hot topic

Na de eerste getransformeerde poppen, bood Sonia’s moeder aan om kleren te breien voor de poppen. Met deze compleet nieuwe look waren de poppen klaar voor een tweede leven.

Sonia fotografeerde de eerste getransformeerde poppen in de tuin, en plaatste de foto’s online.

Binnen no-time ging haar werk viraal en kreeg ze veel media-aandacht. Met haar poppen raakt ze een gevoelige snaar. De nieuwe poppen zorgen voor nieuwe discussies over meisjesspeelgoed en zetten vraagtekens bij wat speelgoedpoppen uitstralen.

Ook leuk: Het leukste speelgoed heb je al in huis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sonia Singh Tree Change Dolls (@treechangedolls) op

Barbies schadelijk voor het zelfbeeld

Hoewel Sonia zich niet op bepaalde merken richt, ziet ze dat vooral de poppen van Bratz extreem veel make-up dragen.

Barbie, Bratz en andere poppenfabrikanten zijn al vaker in opspraak geweest vanwege de onnatuurlijke looks. En deze opspraak is niet zomaar. Onderzoek wijst namelijk uit dat onrealistische barbies het zelfbeeld van meisjes aantast. En hoewel er veel natuurlijke poppen op de markt zijn, blijven Barbie en andere merken nog altijd marktleider.

Gelukkig is er veel vraag naar Sonia’s poppen. De natuurlijke poppen zijn altijd binnen no-time uitverkocht in haar winkel op Etsy.