Het is zomer en dat vieren we! Wat heb jij te vieren? Het leven? De zon? Een fijne ochtend? Je kinderen? De liefde? Duik de keuken in en maak deze prachtige zomertaarten met eetbare bloemen.
In dit artikel:
Eetbare bloemen zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Een paar jaar geleden deden de eetbare viooltjes en andere mooie bloemen intrede, en deze trend kwam om te blijven. Eetbare bloemen zijn speciaal gekweekt voor consumptie. Bloemen van bijvoorbeeld een bloemenwinkel zijn vaak ingespoten met pesticide. Niet echt lekker voor op je bordje dus.
Er zijn veel soorten eetbare bloemen, en elke heeft een eigen smaak. Afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden kies je een bepaalde soort bloem. Sommige zijn niet zo lekker in zoete gerechten en kunnen dan beter in salades verwerkt worden.
Zo zijn viooltjes heel neutraal – daarom zien we ze ook zoveel terugkomen!
Lavendel is ook een perfecte bloem voor op een taart: de smaak is heel lichtzoet.
Madeliefjes, Anjers, Calendula en Oost-Indische kers zijn kruidig en bitter en passen dus niet bij elke taart.
Deze taarten zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel leuk om samen met je kindje te maken!
Voor welke ga jij?
Iedereen die in de winter een baby krijgt, weet dat er uitdagingen zijn waar andere…
Het werk van een thuisblijfmoeder kan op sommige dagen een ondankbare taak zijn. Je bent…
Alternatieven voor de standaard menstruatieproducten? Ze bestaan! Het is weer de tijd van de maand.…
Op verzoek voeden is iets wat je vaak alleen hoort als het over borstvoeding gaat,…
Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent een jaar met veel nieuwe, spannende…
Ben je zwanger en wil je ruimte maken? Vergeet de traditionele uitzetlijst en kijk kritisch…