De mooiste zomertaarten met eetbare bloemen
Het is zomer en dat vieren we! Wat heb jij te vieren? Het leven? De zon? Een fijne ochtend? Je kinderen? De liefde? Duik de keuken in en maak deze prachtige zomertaarten met eetbare bloemen.
In dit artikel:
Bloemen speciaal gekweekt om te eten
Eetbare bloemen zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Een paar jaar geleden deden de eetbare viooltjes en andere mooie bloemen intrede, en deze trend kwam om te blijven. Eetbare bloemen zijn speciaal gekweekt voor consumptie. Bloemen van bijvoorbeeld een bloemenwinkel zijn vaak ingespoten met pesticide. Niet echt lekker voor op je bordje dus.
Elke bloem een andere smaak
Er zijn veel soorten eetbare bloemen, en elke heeft een eigen smaak. Afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden kies je een bepaalde soort bloem. Sommige zijn niet zo lekker in zoete gerechten en kunnen dan beter in salades verwerkt worden.
Zo zijn viooltjes heel neutraal – daarom zien we ze ook zoveel terugkomen!
Lavendel is ook een perfecte bloem voor op een taart: de smaak is heel lichtzoet.
Madeliefjes, Anjers, Calendula en Oost-Indische kers zijn kruidig en bitter en passen dus niet bij elke taart.
Deze taarten zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel leuk om samen met je kindje te maken!
Een taart van eetbare bloemen uit eigen moestuin
Ver esta publicación en Instagram
Koekjes met viooltjes
Een superzoete taart met rozen en viooltjes
Ver esta publicación en Instagram
Plaattaart met komkommerkruid
Ver esta publicación en Instagram
Bosvruchtencrèmetaart met hoornviooltjes
Ver esta publicación en Instagram
Makkelijke zandkoekjes met bloemen
Ver esta publicación en Instagram
Kleine muffins met fruit en bloemen
Ver esta publicación en Instagram
Voor welke ga jij?