Lifestyle 30 Sep 2020

De leukste gratis online webinars van de Week van de Opvoeding

5 tot en met 11 oktober is de Week van de Opvoeding. Deze week staat in het teken van ouderschap en opvoeden. Er worden veel (gratis) webshops en cursussen gegeven door heel het land. Wij hebben de leukste online webinars en cursussen voor je op een rijtje gezet!

In dit artikel:

De week van de opvoeding: Staan en Opvallen

Dit jaar gaat er aandacht naar weerbaarheid en veerkracht. Wat zorgt ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind. Tijdens deze week worden er meer dan 100 activiteiten georganiseerd. Dit zijn de leukste gratis webinars die worden gegeven tijdens deze week:

1. Waarom opvoeden niet werkt (en wat werkt dan wel)

Tijdens deze minicursus ontvang je 7 dagen lang een mail van Anne-Marie Gooren. Deze oudercoach legt je uit waarom opvoeden niet werkt. Waarom het soms wel lijkt te werken, en wat je dan wel kunt doen. Meld je hier aan.

2. Liefdevol en relaxed reageren op je boze kind

In de interactieve lezing legt Anke van der Bor van Pentakel coaching voor ouders uit hoe je kind kunt helpen. Ze legt uit waarom je kind op een bepaalde manier reageert, hoe jij je kid kunt helpen boos te zijn op een manier die werkt, en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je kind minder vaak én minder heftig boos wordt. Meld je hier aan.

3. In 7 stappen naar een gezonde seksuele opvoeding

In deze webinar vertelt Naomi van Naomi Maakt Bespreekbaar wat je nodig hebt om op een laagdrempelige en luchtige manier over seksualiteit te praten. Je weet na deze webinar precies wat je kunt verwachten op welke leeftijd, hoe je reageert op ‘lastige’ vragen en je weet wanneer je het beste een gesprek kunt aangaan met je kind. Er is ook tijd voor vragen. Meld je hier aan.

4. Introductie Opvoeden met Positive Discipline

Soms weten we gewoon echt niet hoe we om moeten gaan met ruzie, gezeur, schermtijd of niet-meewerkende kinderen. Wil je leren hoe je op een positieve manier om kunt gaan met dit soort lastige momenten? Dan is deze workshop van Valerie Ritchie van The Parental Coach iets voor jou. Met verschillende nieuwe opvoedvaardigheden en technieken zal je beter om kunnen gaan met strijd en tegelijkertijd meer verbinding en harmonie thuis krijgen. Meld je hier aan.

5. Jij en je gevoelige kind

Tijdens dit webinar deelt Ellen de Groot van praktijk Groot & Krachtig haar ervaringen als gevoelige denker, wat ze ervaart in het sensitieve ouderschap en hoe ze daar in staat. Meld je hier gratis aan. Ellen de Groot heeft nog een ander webinar tijdens de week van de opvoeding: Je gevoelige kind en kindertekeningen.

6. Zeven dagen inspiratie over samen opvoeden

Ontvang 7 dagen lang een inspirerende vraag over opvoeden. De vragen zijn samengesteld door het team van Dream Support. Meld je hier aan.

7. Jij en je gezin – Tijd en aandacht voor jezelf als moeder

We schreven al eerder over hoe belangrijk een gelukkige mama is. Deze lezing wordt gegeven door ouder- en kindcouselor Anne-Maartje Blok en professional organizer Suzanne van Wieringen. In de lezing bespreken ze de invloed die jij hebt als moeder op het gedrag van je kinderen. En hoe je door bewust tijd voor jezelf te maken, en aandacht aan jezelf te geven rust en ruimte ervaart, wat weer wordt overgedragen op je kinderen.