Zo verandert jouw beautyroutine nu je moeder bent

Wat is jouw beautyroutine, moeder? Stond je vroeger uren voor de spiegel? Was jouw beautyroutine heilig? Waarschijnlijk is dat anders nu je moeder bent. Deze dingen hebben wij de laatste maanden niet meer gedaan – herkenbaar?

In dit artikel:

Van harsen naar scheren

Harsen geeft zo’n luxe touch aan jouw benen. Want zachte benen zonder stoppels is toch wel het ultieme. Maar harsen betekent ook hars opwarmen, veel rotzooi en onmogelijk te verwijderen plakresten. Allemaal leuk en aardig, maar dat is tijd die je ook aan heel andere dingen kunt besteden – zoals slapen of FTK lezen.

Even snel met een scheermesje onder de douche geeft bijna hetzelfde resultaat – in slechts één minuut. Wij kiezen eieren voor ons geld.

Dag zachte borsten en billen

Waren jouw borsten of billen jouw lievelingetjes? Dat stukje van je lichaam wat altijd nét een beetje extra aandacht en liefde kreeg? Dat je dagelijks even insmeerde met olie of een oppeppende massage gaf?

Als moeder is jouw beautyroutine nu vast veranderd. Grote kans dat je lichaam er heel anders uitziet na je bevalling, en nu je eigenlijk júíst extra aandacht moet geven aan je lichaam, valt die extra verzorging al snel weg. Jammer eigenlijk.

Ook interessant: Een laag libido door borstvoeding?

Van juice detox naar leftovers

Drie dagen op sapjes leven om je lichaam te reinigen? Of één keer per week een detoxdag? Het eist veel discipline en energie, en tja, dat hebben we vooral nodig om elke ochtend uit bed te komen.

Daarnaast is het ook gewoon onverstandig om te gaan detoxen of diëten als je net moeder bent. Je hebt je energie hard nodig voor je dagelijkse leven. En als je borstvoeding geeft, is diëten zelfs een echte no-go. Je hebt namelijk juist méér calorieën nodig dan normaal.

Dag mooie hakken

Hakken zijn vaak een echt statement en vele fashionliefhebbers dragen ze dan ook graag – zelfs als ze kinderen krijgen. Met je hakken achter de kinderwagen gaat nog wel. Je kunt de kinderwagen namelijk gebruiken om er op te leunen.

Maar zodra jouw baby kan lopen zijn hakken al snel verleden tijd. Want lekker spelen met je kind in de speeltuin, door het gras lopen, of helpen op het klimrek is lastig wanneer je hakken draagt. 

Bye bye mooie nagels

Het is een beetje verwarrend hoe sommige celebs moeder zijn, en tegelijkertijd ook superlange nagels hebben (hoi Kardashians). Ons als moeder kunnen we niets met deze beautyroutine.

Lange nagels zijn niet handig omdat ze makkelijk breken, maar ook is er een kans dat je jouw kleintje pijn doet. Daarom zeggen wij toch vaak bye bye tegen die mooie lange nagels, al is het met een traan.

DIY is je beste vriend

Als je eenmaal moeder bent, zul je DIY’en tot je erbij neervalt. Je wenkbrauwen epileren, je haar verven, je pony bijknippen, je nagels bijhouden, je bikinilijn doen – alles wat je vroeger misschien liet doen, doe je nu zelf.

Want als je halve salaris naar de kinderopvang en luiers gaat, en je met moeite een minuutje voor jezelf kunt nemen, is een beautybehandeling in een salon in de stad, vaak iets wat je als eerste laat vallen. Het voordeel is wel dat áls je het een keer laat doen, je je meteen als een prinses voelt.

Lang leve de knot

Die mooi gestylde lokken waarmee je elke ochtend zelfverzekerd de deur uitging? Die vervang je 9 van de 10 keer voor een rommelige knot. En dan niet de perfecte messy knot waar je via een Youtube-tutorial minutenlang op oefent, totdat ‘ie perfect is.

Nee, de échte rommelige knot, die je in elkaar frommelt voordat je de deur achter je dicht trekt. Rommeligheid ten top, maar gelukkig nog steeds heel hip.

Herkenbaar?

Sherita Jager

Recent Posts

Buiten borstvoeding geven? Appeltje-eitje met deze tips

Iedereen die in de winter een baby krijgt, weet dat er uitdagingen zijn waar andere…

3 years ago

Zeg deze dingen nooit tegen een thuisblijfmoeder

Het werk van een thuisblijfmoeder kan op sommige dagen een ondankbare taak zijn. Je bent…

3 years ago

5 alternatieven voor de standaard menstruatieproducten

Alternatieven voor de standaard menstruatieproducten? Ze bestaan! Het is weer de tijd van de maand.…

3 years ago

Flesvoeden op verzoek? Het kan!

Op verzoek voeden is iets wat je vaak alleen hoort als het over borstvoeding gaat,…

3 years ago

Maak een memory jar en vergeet nooit meer de mooiste familieherinneringen

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent een jaar met veel nieuwe, spannende…

3 years ago

Een minimalistische uitzet voor jouw baby

Ben je zwanger en wil je ruimte maken? Vergeet de traditionele uitzetlijst en kijk kritisch…

3 years ago