Categories: BabyLifestyle

Dit video toont waarom barefoot voor kinderen het beste is

Barefoot schoenen voor kinderen? Goede keus. Want je kind een handje helpen met lopen door de voeten in te snoeren in strakke schoenen, of hippe sneakers zijn een echte no-go! Blote voeten of barefoot schoenen zijn het allerbeste, en deze video laat dat duidelijk zien.

In dit artikel:

Dubbelklappende enkels bij de eerste stapjes

Bij de eerste stapjes van peuters, zien we de enkels vaak dubbelklappen. Dat ziet er rot uit, en de meeste ouders willen hun kroost daarom een handje helpen er ervoor zorgen dat de enkels recht blijven. Schoenfabrikanten werken daar graag aan mee en ontwikkelen stevige schoenen. 

Ook leuk: De mooiste barefoot-schoenen voor deze zomer of winter

Blote voeten of barefoot schoenen voor kinderen

Maar wat blijkt? Dat is het laatste wat je moet doen! De tere babyvoetjes doen het namelijk het beste zonder schoenen. Als je toch schoenen wilt gebruiken (wel zo fijn in de herfst en winter) ga dan voor barefoot schoenen voor kinderen.

Soepele zool voor de beste ontwikkeling

Barefoot schoenen of minimalistische schoenen hebben een soepele zool. Zo soepel zelfs dat je het schoentje helemaal kunt dubbelvouwen. En onderzoek laat zien dat dit kindervoeten het minst schaadt. Een harde schoen daarentegen, belemmert het lopen in plaats van het stimuleren.

Lees ook: 4x waarom je met straffen niets bereikt

Van kraakbeen en vet naar botten

De babyvoet is een bijzonder onderdeel van het kleine lichaam. Bij de geboorte bestaat een babyvoetje vooral uit kraakbeen en vet. Dat zorgt van die schattige pofferige voetjes die we meer dan eens in ons mond stoppen.

Een jaar later zijn deze schattige voetjes al helemaal veranderd. Een groot deel van het kraakbeen is omgezet naar botten, en hiermee zijn de voeten klaar om het lichaamsgewicht te dragen.

De voet is ver genoeg ontwikkeld om het lopen aan te kunnen. Maar genoeg ruimte rondom de voet is belangrijk om goed te kunnen leren lopen. Wat er gebeurt als je dat niet geeft? Deze video laat dat overduidelijk zien!

Geen voetklachten? Geen bijzondere schoen!

Een stevige schoen is daarom alleen nodig als er voetklachten zijn, of een baby bijvoorbeeld een aangeboren afwijkingen heeft. In dit geval kun je het beste advies opvragen bij een specialist zoals een podotherapeut. Zijn de voetjes van jouw kleintje gewoon in orde? Dan kun je echt het beste voor barefoot schoenen voor kinderen gaan.

Barefoot schoenen kopen

Veel barefoot schoenen worden online verkocht, maar er zijn ook barefoot schoenenwinkels zoals Barefoot and More. Bekende barefoot merken voor kinderen (en volwassenen( zijn onder andere Zeazoo, Tikki, Vivobarefoot, Wildling, Softstars, Papoutsi.

Sherita Jager

Recent Posts

Buiten borstvoeding geven? Appeltje-eitje met deze tips

Iedereen die in de winter een baby krijgt, weet dat er uitdagingen zijn waar andere…

3 years ago

Zeg deze dingen nooit tegen een thuisblijfmoeder

Het werk van een thuisblijfmoeder kan op sommige dagen een ondankbare taak zijn. Je bent…

3 years ago

5 alternatieven voor de standaard menstruatieproducten

Alternatieven voor de standaard menstruatieproducten? Ze bestaan! Het is weer de tijd van de maand.…

3 years ago

Flesvoeden op verzoek? Het kan!

Op verzoek voeden is iets wat je vaak alleen hoort als het over borstvoeding gaat,…

3 years ago

Maak een memory jar en vergeet nooit meer de mooiste familieherinneringen

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent een jaar met veel nieuwe, spannende…

3 years ago

Een minimalistische uitzet voor jouw baby

Ben je zwanger en wil je ruimte maken? Vergeet de traditionele uitzetlijst en kijk kritisch…

3 years ago